BanyakCakapBanyakILmu

HEY! HEY! SAYALAH PENGGEMAR “OTAK DIYEE” ..

Inilah kisah anak muda yang kental tetapi berjiwa punk dengan dunia luar. Menerajui kehidupan dengan halobanya dan melayari bahtera kegembiraan bersama semua si mata pencarian yang teristimewa.

04 December 2011

Legaa

Siap sudah tugasan Sc. COMP!
Woww!
Heheheeee. Lega rasanyaa atas bantuan cikgu Sc. Comp saya.
Kfine. Bye!
Tak tahu nak tulis apa dah. HOHO





03 December 2011

Demam Ombak Rindu

Assalamualaikum semua...

Nak share sikit story. Hmmmmm. Atok ajak AL tengok cerita Ombak Rindu. Tapi AL tak boleh pergi la.. Ada banyak kerja yang perlu di selesaikan. I'm so sorry Atok.

Nanti AL bawa Atok tengok cerita Adnan Sempit 2 okayyy. Katanya, Adnan Sempit 2 bakal ditayangkan di pawagam pada 23 Februari 2012. Heheheee.

Okay lah tu kan. Asek tengok cerita CINTA jee. Sekali sekala tengok lah cerita bukan cinta sangat. Okayy !








p/s:mewayang merupakan aktiviti yang baik untuk kita semua. =)

01 December 2011

16 November 2011

Three Girls !

Assalamualaikum semuanyaaa!

Entry untuk kali ini mengisahkan tentang 3 orang gadis yang berpeleseran di shopping complex! Naaahhhhh!! Those are the pictures yang telah di"snap" oleh kami bertiga..

Ohhhh! sebenarnya ada seorang lelaki yang menjadi bodyguard kami and he is adek AL. Yeahhh.
So, feel free to take a look of our photos !








Ladies memang tempat untuk snap! =D
p/s: Nak window shopping kene ingat dunia taww. Hehee



15 November 2011

New cover on my youtube ! Enjoyyy



Hopefully, korang LIKE video AL untuk kali ini yang tak seberapa. Heheee. If, korang rasa mcam nak lawat channel Youtube AL... silalah tekan *AlyaniSato*
Kat situ, korang boleh rate and comments semua video AL ! Okayy guyss ! Feel free to watch my videos and i need your support, people !!

mussshhhh LOVE...

06 November 2011

Beronggeng Bersama Budak Baik

Assalamualaikum....

Cuti SEMESTER ! Okayy... Maka dengan itu, AL telah beronggeng bersama si BUDAK BAIK yang tak reti duduk diam. Kalau korang nak tahu budak baik ni sape, korang tengok photo kat bawah ni. Ni lah dia.... *bedebussshhhh


Dia ni sebenarnya adik AL yang juga boleh jadi abang AL kadangkadang. Kami memang rapat sangat sebab kami ni dua beradik jee.

Kami beronggeng berdua jee. Location: AEON Tebrau City (Jusco jee). Maklumlah, sekali sekala bercuti serentak. Nak beli barang, duit masingmasing dah pokai. Jadi, cuci mata je lahh. Tengok ape yang terjual.

Tapi yang wajib adalah "J.Co" ! Alaaaaa... Tak kan korang tak tauu. Donat yang sedap tuuu. *sslllrrrrrpppp~ Add on dengan yougurt diaaa! Perggghhhh~ Sedap gilee wa cakap sama lu..Hahahaaa.. 

Kami lepak di situ sekejap.. Supsapsupsapp. Kami order Macharell Freeze (AL tak tahu ejaa) 1 dengan harga 10hengget lebihh. Kongsi je lah kan.. Memang syiokkk arr! Rugi kalau korang tak pergi J.Co mase sem break ny.. Cehhhh! Cakap lebih pulak AL ni !



Di atas ni lah kisahkisah kami semasa beronggeng.. Memang nampak sangat takde kerjaa. Padahal kerja berlambak kat umah tuu..
Sampai sini jee cerita AL untuk kali ini... Mussshhhh LOVE


p/s:Nak buat jahat boleh, tapi berpadapada. Hehee





05 November 2011

Y O U T U B E

Assalamualaikum...

Selamat MALAM semuaa pembaca blog AL!! 
Okayy. Entry untuk kali ini adalah mengenai youtube AL. Korang jangan lah segansegan nak subscribe AL punye youtube or rate and comment videovideo AL tau ! Sangatsangat dialukan. 
Btw, youtube AL ni biasabiasa saja. AL just buat cover untuk lagulagu yang tengah TOP MELETUP ! Haaaa... Jadi, korang pun fahamfaham la kan yang AL punya suara ni bukan nya mcm YUNA, ZeeAvi, NAJWALATIF or blablabla. 
Kadangkadang kalau ada ilham baru lah ada lagu yang kononnya "ciptaan sendiri". Hahahaa. Semua ni just for fun only. AL ni manusia biasa jee, bukan artis pun. 
Apa lagi ! Grab this chance taw taw!!!. Jengukjenguk la youtube AL... musshhhh LOVE.

ALYANISATO's Chanel 
*click above to AL's youtube chanel*


p/s:Jangan nak mengutuk yaaa. Tak baik taw.. :)


01 November 2011

BIOLOGY

"Ya Allah, kuatlah hamba Mu yang lemah ini untuk menghafal semua nota.. Aminn.. "...Hmmm....

" Hyeee BIOLOGY ! "

28 October 2011

Andai Kau - Alyani Saruan

Assalamualaikum....
Haii pembaca blog sekalian.. 


Entry untuk kali ini AL ingin menconteng mengenai sebuah LAGU yang AL cipta sendiri.
 Lagu ini merupakan salah satu ilham AL semasa menjalani kehidupan yang menyerabutkan. 

Tetapi ada MOOD pulak tu AL nak buat lagu. Heheheee. Apa la AL ni kan kan. Hmmmm. So, AL nak kongsi lirik lagu yang telah di siapkan dalam masa 5 hari. 

AL buat lagu ini hanya untuk SUKASUKA. Ibarat berpuisi dan bercontengan di harihari sepi. *Wahh! Ayat gempak kann* Okayyy. Let's SING !! Everybody.. ^____^

ANDAI KAU - ALYANI SARUAN

Andai esok aku mati,
Ampunkan segala dosaku,
Yang masih terkubur di hati,
Janganlah kau berdendam lagi.

Andai tinggal hari esok ,
Janganlah kau merajuk lagi,
Andai kau tahu cintanya aku,
Janganlah kau menyesal nanti.

Chorus:
Andai kau cari pengganti,
Carilah yang terbaik,
Usaplah air matamu,
Aku sentiasa di sampingmu.

Andai kau percaya,
Hanya engkau yang aku cinta,
Tiada lagi yang istimewa.
Inilah cinta terakhirku.

p/s: Lirik lagu ini merupakan HakCipta Terpelihara! Jangan gatal sangat tangan tu nak copy je kerjanyaa. Hmmmm...


27 October 2011

Mathematic's Day

Assalamualaikum....

Entry untuk kali ini adalah tentang hari esok kerana AL akan menduduki exam Maths Paper 1! Hmmmmm. So, hariny AL just belajar Maths for this whole day. I LOVE YOU, Mr. Mathy! Hahahaaa. *nama baru untuk pak cik Maths*




p/s: Belajarlah dari kesilapan yang lalu.

26 October 2011

Gembira berbaur Duka

Assalamualaikum.....

ALHAMDULILLAH. 

Terima kasih ya ATOK kerana reply text AL and call AL. Setelah sekian lama handphone AL tidak mendapat call dari ATOK. Hmmmm... IMY sangatsangat sehingga terdiam seketika lepas mendapat panggilan tersebut. Tapi, kenapa ATOK masih berkata-kata sedemikian rupa. AL tahu PERASAAN yang masih tersirat di hati ATOK. Segalanya akan berubah... ATOK tidak perlu RISAU akan segalanya.

 iLOVESu 

25 October 2011

Darah Seni Muzik

Assalamualaikum....


he's my ATOK forever.
i MISS him so badly.
don't be NAUGHTY ya, dear.
i'm always HERE for you, ATOK !

p/s: Jangan terlalu bahagia di luar sana. Jiwa biar PUNK, asalkan kehidupan menceriakan.
" DIY "

* i love you, omel! Oyi arap omel centiasa sehad and tamou cakedcaked agi tau. Oyi icau lau omel caked je. Omel kene kuat tau! Oyi kan ade ngan omel. Oyi cayang at omel cangadcangad. Tapi oyi tahu, oyi tak cebaik yang omel sangka....Hmm

Psychology of STUDY

This is the way I am TODAY !
Feeling like a JERK .

MUMBLING alone without thinking others.
Make a JOKES but no one hear.

Do a lot of works to prevent CRYING .


Thank you for being a part of my life, Mr. BOOKS .
At least, I'm not ALONE if I with you.

 iLOVESu 

Harapan Dan Ingatan

Assalamualaikum.....

Untuk entry kali ini, AL nak share lagu favourite yang setiap hari AL akan dengar. Lagu ni dedicate untuk ATOK yang sentiasa AL rindu di setiap saat and AL harap atok faham maksud AL di sebalik lagu ni yaa. There she is :


 
WISH YOU WERE HERE *AVRIL LAVIGNE*

I can be tough
I can be strong
But with you, It's not like that at all

There's a girl who gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

[refrain]
And I remember all those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am don't have to try hard
We always say, Say like it is
And the truth is that I really miss

[refrain]
All those crazy thing you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.

[bridge]

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Oh, Oh,

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go
Let go, Let go, Let go...

[chorus]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, Here, Here
I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here

To ATOK :   I MISS YOU SO BADLY ! 

Glitter Words

24 October 2011

Selamat Menetas !

Assalamualaikum......

Untuk entry kali ini, AL nak mengucapkan "SELAMAT MENETAS" a.k.a. "SELAMAT HARI LAHIR KE DUNIA" kepada Nini yang sangat comel and juga merupakan niece ATOK.


Nini, ni je hadiah yang AL mampu bagi dekat Nini. teheee~ Sebabnya AL kekurangan idea untuk bagi Nini hadiah lain. Boleh kan kan ? Hadiah ni biasabiasa je. Hmmmm!

" Happy Birthday to you,
 Happy Birthday to you,
 Happy Birthday, Happy Birthday,
 Happy Birthday to Nini "

Ini lah orang yang menetas pada hari ini #NiniWanieKirana <3 :

Si MANIS RUPA yang menetas harini

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Saya Mohon Maaf

Assalamualaikum...



Harini AL cuma nak mohon maaf dekat ATOK. Tak tahu dah macam mana nak cakap. AL malu lah nak cakap dalam tepon dengan dia. AL dah buat kesalahan yang sangat besar and AL harap sangat yang ATOK dapat maafkan AL sebabnye kan ....... 

*korang nak tahhu jugak eaa*
AL sayang sangat dekat ATOK ni!!!

Venue: PunkFest2011, The Wall

Bagi AL, dia mempunyai pakej yang lengkap untuk AL jee :
1. Comel
2. Penyayang *dekat kucing dia
3. Nakal *so sweet
4. Hormat parents AL
5. Buat AL happy harihari
6. Pembuli tegar AL
7. Kuat jealous *paling special
8. Musician *sebab AL pun sama
9. Otak PUNK 
10. Manjaaaa! *anje.ayunk*

Omel ! Oyi mohon maaf sangatsangat. #Tolonglapahamsaya




17 October 2011

Pengorbanan Sebagai Seorang Hamba, Anak, Pelajar & Masyarakat.

Assalamualaikum ....

Hehehe.. Mungkin tajuk untuk entry kali ini "power" betul kan. Tapi tak mengapa, yang penting isi kandungannya kan kan..  Fuhhhhh~

Sebenarnya, AL baru je lepas habis MUET 2011 (speaking) pada jam 9.15a.m. tadi. Alhamdulillah.. Bersyukur ke hadrat Illahi, AL berjaya lakukan yang terbaik mengikut kemampuan AL.

"NERVOUS"?? hufffs~ Memang jangan tanyalah yaaa. AL sangat nervous tapi AL cube kawal diri secara profesional supaya tak nervous sangat. Orang kata, nervous tu memang normal untuk setiap insan kan kan.

Kumpulan AL adalah giliran yang kedua, jadi sempatlah juga kami nak buat preparation. Tapi, ble dah masuk dlm bilik exam tu terus jadi gelabah semuanyaa. ALLAH S.W.T. je tahu macam mane keadaannya, haihhhhh~ AL pula merupakan Candidate D. So, 2 minit untuk prep tu cukup sangat.

Task A ? Okayy jugak laa sebab AL boleh jawab mengikut point yang telah ditulis di kertas contengan yg diberi. Tapi mase Task B tu agak sukar juga untuk AL buat pemilihan mane yg lebih baik. AL perah juga otak AL untuk pilih jawapan yang sesuai.

[Sampai AL tertengok sendiri "result" AL untuk Task A. *terusmenggelabahtanpafikirapaapa]

Dah panjang lebar AL bercerita, korang tahu tak tajuk soalan MUET (speaking) AL tadi ??? Hehehee ... Belum tahu lagi kan...Rasenye, AL belum cerita lagi kat uolzz ryte? kihkih  #gelakjahat

Tajuknya adalah "How to make the relationship stronger and better?" ... Haaaaaa! Macam mane ? Senang tak ? Senang jugak lah kan kan... Hmmmm! Memang soalannya senang tapi points yang diberi tu agak susah bagi kami. Sebab nk elaborates tu payah sikit, got less ideas of this issue.. *ALdahmulaspeaking

Example Q: 
How to make the relationship stronger and better?
a) Respect
b) Honesty
c) Generosity
d) Tolerance  *AL's point*


Begitulah ceritanya MUET 2011 (speaking) AL untuk hariny... Minggu ni study weak untuk PSPM 1. Jumaat ni dah start paper English (Writing) *BukanMUETyee

AL memohon kerjasama daripada semua pembaca entry AL pada kali ni. Doakan kejayaan AL di dunia dan di akhirat yaa. InsyaAllah , anda semua akan diberi ganjaran dari Yang Maha Esa.. Aminn...

Di entry ny, AL selitkan 2 photo Jadual MUET 2011 & PSPM 1 yang masih belum tamat lagi waktunya *orangkata"expired date"....


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

MUET 2011

PSPM 1 *2011*

Sampai di sini sahaja ya kisah AL untuk kali ini....
Selamat Membaca !

Glitter Words

14 October 2011

Menontot Wayang di Skrin Lappy


Inilah movie yang AL tengok dengan Mira Qyla. heheh. " BINI-BINIKU GANGSTER "Seronok lahhh. Release tension lah kononnya before exam. Tapi, drpada kitorang melayan perasaan kitorang, better kitorg tengok movie.

Inilah rutin harian kami di kolej kalau terlalu stress. Padahal takde lah stress mana. Hihi. Okayy! Nampak gayanya lepas ni kami kena study untuk PSPM 1 yang bakal kami duduki. Huhhh .

Okayy, ladies and guys! Setakat ni je entry AL untuk kali ini sebab dah bosan sangat + perut sangat lapaa. ngeee~ Teheee 


ALYANI SARUAN

12 October 2011

PSPM1 Semakin Hampir bagi pelajar Matrikulasi....

Assalamualaikum pembaca blog AL..... ಠ_ಠ
Jam AL dah menunjukkan pukul 0110 a.m. ... AL tidak dapat melelapkan mata, jadi AL curi sedikit masa untuk menulis entry ini. Entry AL kali ini adalah khusus untuk students yg bakal menduduki peperiksaan dan sesiapa sahaja yang berkenaan... ^_____^

Tajuknya adalah PENGURUSAN MASA !


Pengurusan masa bermaksud anda mampu menguruskan masa secara berkesan bagi
melakukan aktiviti harian dan merasa puas  hati dengan apa yang telah anda lakukan.
Pengurusan masa yang berkesan merupakan ciri penting di dalam gaya hidup yang sihat.
Menguruskan masa melibatkan penggunaan peralatan dan kaedah atau teknik untuk
merancang dan menjadualkan masa dengan sesuai dan tepat. Peralatan dan teknik tersebut
bertujuan untuk meningkatkan keberkesanan penggunaan masa anda.
Pengurusan masa amat penting bagi membantu remaja mengurus dan mengendalikan masa
dengan bijak dan bertanggungjawab.

Kepentingan pengurusan masa 
Apabila anda gagal untuk menguruskan masa dengan bijak, anda mungkin:
• Membazir banyak masa yang berfaedah
• Menjadi tidak produktif
• Mendapat stres
• Menjadi cemas dan bimbang
• Bertambah gusar dan mudah marah
• Gagal menyiapkan apa-apa tugasan pada masa yang ditetapkan

Panduan pengurusan masa bagi remaja
Buat jadual harian. Catatkan:
• Pukul berapa biasanya anda bangun tidur?
• Berapa lama anda bersiap untuk ke sekolah?
• Pukul berapa anda pergi ke sekolah?
• Pukul berapa anda pulang ke rumah dari sekolah? • Berapa lama masa diambil untuk menyiapkan kerja sekolah dan kerja rumah?

Daripada jadual di atas, anda boleh menentukan berapa banyak masa lapang yang anda ada
dan menyusun jadual masa supaya semua aktiviti dapat disempurnakan pada hari yang sama.
Buat senarai mengenai perkara yang ingin anda lakukan.

Apabila anda hanya duduk menonton TV beberapa jam atau tidak melakukan apa-apa dan
menjadi bosan, gunakan senarai yang ada untuk mengubah masa lapang anda dengan
melakukan aktiviti yang lebih produktif.

Tetapkan matlamat tentang apa yang ingin anda capai.
Matlamat anda sasarkan mestilah khusus. Sebagai contoh: 'Saya ingin memperoleh wang'
bukanlah satu matlamat; sebaliknya 'Saya ingin mendapatkan RM50.00 untuk membeli
sepasang kasut'; merupakan satu matlamat.

Hanya matlamat yang khusus mudah dicapai dan dilaksanakan.
Bahagi-bahagikan aktiviti harian anda mengikut kategori.
Tetapkan keutamaan apabila anda membahagikan aktiviti mengikut kategori. Contohnya:
'Menyiapkan kerja sekolah adalah keutamaan, Melakukan senaman adalah keutamaan,
Bersiar-siar di pusat membeli belah bukan keutamaan'.
Tetapkan aktiviti anda berdasarkan keutamaan.

Tetapkan had masa.
Jika anda perlu menyiapkan kerja rumah, tetapkan had masa.
Pastikan anda menyiapkan kerja tersebut dalam had masa yang ditetapkan.
Gunakan diari.
Diari atau jadual waktu dapat membantu anda melakukan tugasan dan mencapai matlamat
yang ditetapkan.
Ia juga turut membantu anda untuk merancang aktiviti harian berdasarkan apa yang mesti
dibereskan. Secara langsung, ia membantu anda untuk menggunakan masa yang terluang untuk
menyiapkan tugasan atau aktiviti yang ingin dilakukan.

Kekalkan rutin harian anda sebaik mungkin.
Mengetahui apa yang perlu dibuat dan bila  ia perlu diselesaikan membolehkan anda
mencapai apa yang telah disasarkan dengan lebih baik.
Simpan tugasan atau kerja sekolah di satu tempat.
Anda hanya akan membazir masa jika perlu menyusun semula tugasan yang ingin
dibereskan.
Pembaziran ini dapat dikurangkan jika anda boleh menyimpan semua tugasan di satu tempat
agar ia boleh dibereskan dengan cepat dan mengurangkan stres.

Jangan melengah-lengahkan kerja anda.
Berlengah itu pencuri masa. Anda hanya membazir masa jika melengah-lengahkan kerja.
Siapkan tugasan dengan betul semasa kali pertama ia dilakukan.
Anda hanya membuang masa bila tugasan tersebut perlu dibuat semula.

Hasil 
Anda menjadi:
• Lebih terurus
• Produktif
• Kurang tertekan
• Gembira
• Mempunyai banyak masa untuk melakukan aktiviti yang lebih bermakna

11 October 2011

Terima Kasih Kepada Yang Menasihati....

Assalamualaikum...
Setelah sekian lama tak update blog, kali ni AL ada special untuk 3 pihak yang mengambil berat dengan melawat blog AL ni.. Terima kasih kepada Hater, Pak Cik Kordi dan Pak Cik G (saya minta maaf xberjaya eja nama Pak Cik)  kerana telah menasihati AL. Kepada Hater, AL bukan berniat untuk memarahi Hater... Tetapi AL harap Hater dapat menasihati seseorang itu dengan cara yang betul dan bukan dengan hanya mengutuk atau menulis yang bukan-bukan. AL terima kata-kata ANDA semua dengan hati yang terbuka.. Yaaa! Memang AL akui AL memang telah tersilap langkah sebelum ini dan semuanya berpunca daripada kesalahan AL sendiri. Tetapi cara untuk menegur tu bukan lah dengan mengutuk atau sehingga boleh membangkitkan kemarahan orang lain. Alhamdulillah, Allah telah memberi petunjuk kepada AL untuk memperbetulkan segala kesalahan AL. Kepada Pak Cik berduaa, terima kasih banyak-banyak kerana menasihati AL. Sesungguhnya semua yang baik itu datang daripada Allah S.W.T. dan perkara yang buruk itu adalah datang daripada diri kita sendiri. Kepada "bloggers", AL dah lama tak update blog ini pun sebab AL tengah belajar untuk memperbetulkan diri AL agar menjadi lebih baik dan berjaya untuk masa depan.. AL harap, kawan-kawan semua dapat mengambil pengajaran dalam perkara ini... Sesungguhnya ALLAH S.W.T. itu Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Hanya diri kita sendiri yang mampu mengubah segalanya dan bukannya orang di sekeliling kitaa . Mereka hanya mampu memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada kita.

P/S: kalau boleh, AL ingin berkenalan dengan Hater , Pak Cik Kordi dan Pak Cik G. Anda boleh add AL di skype (alyani afiqah / adyaniela) or Formspring (alyani saruan) ... Blogger yang lain pun boleh add AL ^___^ Sorry yee, AL dah deactivate FB ... 




Selamat Membacaa ...
Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Do you have skype ?

Do you have skype ?

Answer here

25 August 2011

Ladies Day !!

25th August 2011 ! awww. such a grat day for me. LOL. I just spent my time with my darlasss Ilyani Zulkarnine and Aliaa Razali . Rindu gile dekat merekaa. AL tak tahu macam mane bile berpisah dengan mereka nanti. Yan a.k.a. Ilyani will further her studies to UnisZa , Terengganu. Leeya pulak akk continue her studies dekat UiTM Shah Alam. LOL ! semua dah jauh dari AL. Guys, kite dah macam adik-beradik kan! Tak boleh lupa moment masa nangis, gelak-gelak, jalan-jalan, lepak sama-sama and bla bla bla !!! auchhhh ! heaven gilee kan !!! RINDU sangat kat uollz! Korang semua memang gile support aku laa!

Anda semua nak kenal dengan Besties AL yang paling cute nyh tak ?!
Ni lah muka-muka dey all yang somell tuu:

ilyani <3

aliaa <3
mereka ini adalah gula hati sayaa ! sentiasa bersamaa . sayang mereka sangatsangat laaaaa ^_________^

moment ketika bersama :







i just really miss them . i love you daummmnnnn much KAWAN !! 
jaga diri baikbaik bila bejauhan dengan AL tau tau !!!! 
Selamat Hari Raya !! 


uɐnɹɐs ıuɐʎןɐ


19 August 2011

I'm Coming HOME !


Harini AL balik rumah sempena cuti Hari Raya Aidilfitri ! seronok sangat dapat jumpa parents yg tersayang and my lil bro, AL AFIQ ! tp tk tahu apa nak tulis dah sbb takde mood sangat sekarang ny . Selamat Berpuasa !


11 August 2011

iLitralala: Mak, Nak Kahwin boleh?

iLitralala: Mak, Nak Kahwin boleh?: "Assalamualaikum. Hye =) Perkara ni berlaku beberapa hari lepas. Ada kawan aku hantar satu link kat fb aku. jawapan aku macam ape je..."

09 August 2011

Malacca Trip ! awww !

Last two days, i've been in Malacca with my LIL cousin . woww ! we're very excited there because we enjoy our life after an exam. HUHHH. heaven yeahh ! *after th brain crushed ! bluekkkk ~ here are some photos that I wanna share with you ! Happy Fasting , peeps !

Dataran Pahlawan

LOL ~ yieee

Photo's Lovahh

i'm lovin it ! 

great attitude ryte ! 

our meal during break the fast ..

awwww ! i love CHICKEN

Taman Negara 

new model of Taman Negara

Malays call it as LEMBU

Oh Goshhh ! Happy nyee

the friend of COW !

Help MEEEEE, peeps !

she's HOT ryte ? !

this is real ! this is me LOL

HEHEHH ! i'm crazy enufff ~ LOL

What the FISH ! she is adorable

awwwww ! many i love steps !

wowww ! awwww. skinny girl

somewhere there . a lot of history

ahaaaa. like it !

thats all from mehh ! hooyeahhhh .... 

HAPPY HOLIDAY !
thank you for reading my blog, peeps !



AlyaniSaruan